Home » Stiri » Corala EUTERPE a concertat la Parohia Sf. Ioachim și Ana – Oborul Vechi

Corala EUTERPE a concertat la Parohia Sf. Ioachim și Ana – Oborul Vechi

Corala Euterpe a concertat, duminică 9 decembrie, la Parohia Oborul Vechi din Protopopiatul Sector 2 Capitală.
În 9 decembrie sărbătorim Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sf.  Ana, iar orice sărbătoare a Maicii Domnului este ca un mic hram pentru parohia noastră, fiind singura parohie din capitală cu hramul principal al Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana. Am considerat că este un moment de bucurie pentru întreaga comunitate parohială și am împărtașit această bucurie împreună cu Corala Euterpe.
Este deja o tradiție pentru parohia noastră ca atât sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Hristos cât și la Învierea Mântuitorului să invităm o formație corală de prestigiu, coruri ce reușesc să bucure sufletele credincioșilor noștri. În acest an, învitată a fost Corala euterpe, corala cu vechime de peste 25 de ani și prestigiu național și internațional.
Premiată și participantă la mai multe concursuri naționale și internaționale, corala Euterpe a fost înființată în anul 1990 sub conducerea doamnei profesor Georgeta Aldea, actualul dirijor al formației.
Repertoriul coralei a cuprins colinde tradiționale românești, colinde internaționale și cântari religioase specifice sărbătorii Nașterii Mântuitorului Hristos.

Pr. Ciprian Georgian Tudor